Campanya haztepiloto.com per a Vueling | Colillas Branding

Campanya Vueling

Vueling, CESDA y Generalitat de Catalunya

Haztepiloto.com és un programa impulsat per Vueiling i el Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació (CESDA) amb l’objectiu de formar a joves pilots per a la seva posterior incorporació a la companyia aèria. La iniciativa conjumina formació professional i oferta d’ocupació i compta amb el suport de la Direcció General de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

A Colillas Branding ens hem encarregat de dissenyar, partint des de zero i juntament amb els actors implicats en el projecte, un pla de comunicació global que promocionés el curs i que impulsés un call to action molt clar: reclutar als integrants de la primera edició de haztepiloto.com.

Client: VUELING + CESDA
Advertising & Comunication

Pla de comunicació global per a haztepiloto.com

Ens hem encarregat de dissenyar un pla de comunicació global per promocionar el programa de formació i ocupació impulsat per Vueling i pel Centre d’Estudis Superiors d’Aviació (CESDA), recolzat per la Direcció de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
A l’inicial baptisme del projecte li van seguir un munt d’accions en les quals es varen implicar tots els nostres departaments: disseny, comunicació i social media, assessoria de marketing, programació, producció... D’aquestes tasques, destaca:

  • Definició de concepte i claims
  • Disseny de tota la galeria de la campanya (incloent sessió de fotos per a la creació dels anuncis)
  • Gestió i contractació de publicitat a mitjans generalistes i especialitats
  • Estudi i contractació d’espais publicitaris en canals específics dirigits al target del curs
  • Redacció de notes de premsa i convocatòries de mitjans
  • Disseny i redacció de copys creatius per al portal haztepiloto.com
  • Obertura de social media channels associats al programa
01
02
03
04

Design & Marketing

Definició de concepte i disseny de tota la gràfica de la campanya

El programa va passar de ser només una idea a convertir-se en una realitat després de passar per les nostres mans. Vam identificar els objectius als quals volien arribar-se amb la posada en marxa de la iniciativa i vam treballar en el disseny d’un paquet d’accions global per aconseguir-los. Vam definir el concepte, donant cos a la idea fins acabar fent-la madurar a través de la creació de claims i de gràfica. Disseny, comunicació i assessoria de marketing van unir les seves forces per fer-ho.

Vam identificar quin era el missatge que volíem transmetre, quin era el públic al que volíem arribar i quins eren els canals més adequats per fer-ho. I sobretot, vam mirar d’aconseguir cridar la seva atenció. Com? Apel•lant als somnis. I en torn a “somiar” va girar tota la campanya: Deixa de somiar-ho i fes-ho realitat: converteix-te en pilot.

Shooting

La promoció de la iniciativa contemplava la inclusió e diferents anuncis publicitaris en diferents portals de formació i mitjans de comunicació generalistes, entre els quals s’inclou El País, La Vanguardia o El Mundo Deportivo.

L’equip de disseny va idear un concepte que va saltar del paper a la realitat després d’una sessió fotogràfica organitzada pel nostre equip; volíem una imatge molt concreta i no vam parar fins a aconseguir-la.

Després de fotografiar a la nostra bella pilot dorment, li va seguir un treball de retoc fotogràfic i disseny fins a donar amb el resultat final que buscàvem, del qual estem molt orgullosos.